Ankara'da 3 Katlı Binada Patlama, Enkaz Altında Kalanlar Var

GÜNDEM 19.11.2021 - 00:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankara'da 3 Katlı Binada Patlama, Enkaz Altında Kalanlar Var

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 katlı binada patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binanın mutfak bölümlerinde göçük oluşurken, olayda 1 çocuk hayatını kaybetti, 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

Kılarpınarı Caddesi üzerinde 3 katlı binada saat 22.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binada yangın çıkarken, binada çökme meydana geldi. Çevrede panik ve korkuya neden olan patlamanın ardından çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ekibi ile Başkent Gaz görevlileri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin ilk müdahalesi ile yangın söndürüldü.         Yangının söndürülmesi ardından ekipler bina içine girdi. Yapılan ilk incelemede 3 katlı binanın tüm katlarındaki mutfak bölümlerinde patlama meydana geldiği ve patlama ile birlikte de çökme oluştuğu belirlendi. İtfaiyenin çalışmasıyla binada kalanlar da tahliye edildi, bu sırada büyük panik yaşandı. Ekipler, enkazda da arama kurtarma çalışması başlattı. Olayda 1 çocuk hayatını kaybetti, 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 acil sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Enkazda başka kişilerin olabileceği ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.           BAKAN KOCA: EKİPLERİMİZLE TAKİPTEYİZ Patlamayla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ankara Keçiören'de bir apartmanda, kaynağı henüz bilinmeyen patlama sonucu meydana gelen göçükte ikisi ağır 6 kişi yaralanmıştır. Olay yerine 8 adet 112 ambulansı görevlendirilmiş olup yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere nakledilmektedir. Ekiplerimizle takipteyiz” bilgisini paylaştı.   1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ Son duruma ilişkin bir paylaşım yapan Bakan Koca, “Ankara Keçiören’de bir binada yaşanan patlamada 2’si ağır 6 yaralımız olduğunu belirtmiştik. Ağır yaralı olanların ikisi de çocuk. Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun” dedi.   VALİ ŞAHİN: DURUM NETLEŞİNCE DAHA DETAYLI BİLGİ VERİLECEK Ankara Valisi Vasip Şahin, gelen ilk bilgilere göre LPG sıkışması sonucu patlama meydana geldiğini belirterek, “Teknik ve detaylı inceleme ile patlamanın sebebi belirlenecek. Durum netleşince daha detaylı bilgi verilecek” şeklinde konuştu.     MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş patlamayla ilgili yaptığı açıklamada “Keçiören ilçemizde bir binada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ankara İtfaiyesi ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sosyal hizmetler ekiplerimiz de mağdur vatandaşlarımıza yardım için bölgede çalışıyor” ifadelerini kullandı.   AFAD: ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Patlamayla ilgili bir açıklama da AFAD’dan geldi. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğalgaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi. 
Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 katlı binada patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binanın mutfak bölümlerinde göçük oluşurken, olayda 1 çocuk hayatını kaybetti, 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

Kılarpınarı Caddesi üzerinde 3 katlı binada saat 22.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binada yangın çıkarken, binada çökme meydana geldi.

Çevrede panik ve korkuya neden olan patlamanın ardından çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ekibi ile Başkent Gaz görevlileri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin ilk müdahalesi ile yangın söndürüldü.

 

 

 

 

Yangının söndürülmesi ardından ekipler bina içine girdi. Yapılan ilk incelemede 3 katlı binanın tüm katlarındaki mutfak bölümlerinde patlama meydana geldiği ve patlama ile birlikte de çökme oluştuğu belirlendi. İtfaiyenin çalışmasıyla binada kalanlar da tahliye edildi, bu sırada büyük panik yaşandı.

Ekipler, enkazda da arama kurtarma çalışması başlattı. Olayda 1 çocuk hayatını kaybetti, 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 acil sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Enkazda başka kişilerin olabileceği ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

 

 

 

 

BAKAN KOCA: EKİPLERİMİZLE TAKİPTEYİZ

Patlamayla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ankara Keçiören'de bir apartmanda, kaynağı henüz bilinmeyen patlama sonucu meydana gelen göçükte ikisi ağır 6 kişi yaralanmıştır. Olay yerine 8 adet 112 ambulansı görevlendirilmiş olup yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere nakledilmektedir. Ekiplerimizle takipteyiz” bilgisini paylaştı.

 

1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Son duruma ilişkin bir paylaşım yapan Bakan Koca, “Ankara Keçiören’de bir binada yaşanan patlamada 2’si ağır 6 yaralımız olduğunu belirtmiştik. Ağır yaralı olanların ikisi de çocuk. Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun” dedi.

 

VALİ ŞAHİN: DURUM NETLEŞİNCE DAHA DETAYLI BİLGİ VERİLECEK

Ankara Valisi Vasip Şahin, gelen ilk bilgilere göre LPG sıkışması sonucu patlama meydana geldiğini belirterek, “Teknik ve detaylı inceleme ile patlamanın sebebi belirlenecek. Durum netleşince daha detaylı bilgi verilecek” şeklinde konuştu.

 

 

MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş patlamayla ilgili yaptığı açıklamada “Keçiören ilçemizde bir binada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ankara İtfaiyesi ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sosyal hizmetler ekiplerimiz de mağdur vatandaşlarımıza yardım için bölgede çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

AFAD: ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Patlamayla ilgili bir açıklama da AFAD’dan geldi. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğalgaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.