Ankapark'ın Enkaz Görüntüleri Yayınlandı, AK Parti CHP'yi Suçladı

SİYASET 23.07.2022 - 00:04, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankapark'ın Enkaz Görüntüleri Yayınlandı, AK Parti CHP'yi Suçladı

18 Temmuz'da mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Ankapark ile ilgili Mansur Yavaş'ın yayınladığı enkaz görüntüleri sonrasında Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum CHP'yi suçladı.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine 800 Milyon Dolar'ın üzerinde bir para harcanarak yapılan Ankapark, Gökçek'in görevden alınmasının ardından atıl duruma düşmüş ve mahkemelik olmuştu.Mahkeme kararıyla 18 Temmuz 2022 tarihinde  Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Ankapark ile ilgili Başkan Mansur Yavaş, enkaz görüntülerini yayınladı.Aradan geçen süre zarfında Ankapark'ta meydana gelen süre zarfında yapılar ve eşyalarda bozulmalar yaşandığı görüldü.Özellikle dinazorlardaki bozulmalara ilişkin Melih Gökçek, kumpas imasında bulundu.Gökçek ise konuyla ilgili "Bu dinozorun hiçbir şeyi yoktu. Bu kadar yıpranmasının mantığını anlamak mümkün değil.   BAKAN MURAT KURUM CHP'YE YÜKLENDİ Ankapark'ın haliyle ilgili muhalefeti eleştiren Kurum, "Kaderine terk edilen Ankapark'ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşerilerimiz sizden hizmet, eser, proje bekliyor. İşte millete hizmeti şeref bilenler bugün Bitlis'te, tarihi adımlar atıyor. Vatandaşımız haklı olarak soruyor. Ankara'nın merkezinde çocukluğumuzun geçtiği o bölgede şöyle çocuklarımız, yavrularımız, parklar, bahçeler, oyun alanları içinde koşup eğlenseydi kötü mü olurdu? Her yaştan kardeşimiz bu yeşil alandan, sosyal alandan istifade etseydi kime ne zararı olacaktı? Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara'nın gençleri, çocukları ödedi, hala da ödüyorlar. Yazık değil mi? Yapılmış bir hizmeti beğenirsin ya da beğenmezsin belediye başkanı olarak senin görevin o hizmeti, kamunun yararına, milletin faydasına sunmaktır. Sizden beklenen, Ankara'yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahkum etmeniz değildir. Bunlar bırakın millet için hizmet üretmeyi, eser üretmeyi yapılmış bir eseri bile korumaktan acizler" dedi.
18 Temmuz'da mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Ankapark ile ilgili Mansur Yavaş'ın yayınladığı enkaz görüntüleri sonrasında Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum CHP'yi suçladı.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine 800 Milyon Dolar'ın üzerinde bir para harcanarak yapılan Ankapark, Gökçek'in görevden alınmasının ardından atıl duruma düşmüş ve mahkemelik olmuştu.Mahkeme kararıyla 18 Temmuz 2022 tarihinde  Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Ankapark ile ilgili Başkan Mansur Yavaş, enkaz görüntülerini yayınladı.Aradan geçen süre zarfında Ankapark'ta meydana gelen süre zarfında yapılar ve eşyalarda bozulmalar yaşandığı görüldü.Özellikle dinazorlardaki bozulmalara ilişkin Melih Gökçek, kumpas imasında bulundu.Gökçek ise konuyla ilgili "Bu dinozorun hiçbir şeyi yoktu. Bu kadar yıpranmasının mantığını anlamak mümkün değil.

 

BAKAN MURAT KURUM CHP'YE YÜKLENDİ

Ankapark'ın haliyle ilgili muhalefeti eleştiren Kurum, "Kaderine terk edilen Ankapark'ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşerilerimiz sizden hizmet, eser, proje bekliyor. İşte millete hizmeti şeref bilenler bugün Bitlis'te, tarihi adımlar atıyor. Vatandaşımız haklı olarak soruyor. Ankara'nın merkezinde çocukluğumuzun geçtiği o bölgede şöyle çocuklarımız, yavrularımız, parklar, bahçeler, oyun alanları içinde koşup eğlenseydi kötü mü olurdu? Her yaştan kardeşimiz bu yeşil alandan, sosyal alandan istifade etseydi kime ne zararı olacaktı? Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara'nın gençleri, çocukları ödedi, hala da ödüyorlar. Yazık değil mi? Yapılmış bir hizmeti beğenirsin ya da beğenmezsin belediye başkanı olarak senin görevin o hizmeti, kamunun yararına, milletin faydasına sunmaktır. Sizden beklenen, Ankara'yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahkum etmeniz değildir. Bunlar bırakın millet için hizmet üretmeyi, eser üretmeyi yapılmış bir eseri bile korumaktan acizler" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.