Anız Ateşi Ceviz ve Meyve Ağaçlarını Yaktı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2016 - 17:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Anız Ateşi Ceviz ve Meyve Ağaçlarını Yaktı

Mucur ilçesi’nin Kurugöl Köyü’ndeki 6 dönümlük tarlasının ortasına güzel bir ev yaparak emeklilik hayatını yaşayan Gazetemiz ve Kırşehir Anekdotları Yazarı Duran ERDOĞAN’nın bahçesine anız ateşi düştü.   Dallarında meyveleri olan 15 ceviz, 2 Ayva ile üzüm bağı ve irili-ufaklı 20’den fazla diğer ağaçları yandı. Yörede, Örnek Bahçesiyle ve Çevre dostu olarak bilinen YAZAR Duran ERDOĞAN şunları söyledi: Köylü Çiftçilerin anız yakma cehaleti ve bu husustaki aymazlığı beni çok üzüyor. Akademisyen değilim, ama bir akademisyen kadar araştırma yaptım. Anız yangınlarını hemen her yıl yeniden yazar, gündeme taşırım. Şu şanssızlığıma bakar mısınız? 1000 kök ağaçtan oluşan örnek bir bahçe kurdum.  Mucur Belediyesi’nin, Kırşehir Valililiği’nin Çevre dostu ‘BAYRAK’ ödülünü almak için müracaat etmeye hazırlanmıştım ki başıma bu felâket geldi. Yanmış ağaçla-donmuş ağaç asla ıslah edilemez. Ölü ağaçları diriltme ve genç ağaçlar yetiştirip muradıma erme umudum yok. Çünkü Ben 70 yaşını geçmiş birisiyim.       Gelelim anız yangınlarına: Bazı duyarsız aymaz çiftçiler komşu tarlaya attıkları ateşle birkaç defa güzelim bahçemdeki ağaçlarımı yaktılar. İdari para cezaları çok küçük olduğu için caydırıcılığı yok.  Ağaç kolayca yetişmiyor. Diğer üzüntüm: Anız yangınlarının doğaya ve çevreye verdiği zararlar anlatmakla bitmez. Tabiattaki yanmış börtü-böceklerle, yılanlar, kirpiler, kaplumbağalar, ağaca tüneyen ve geceleri uçamayan kuşların yanmış kül olmuş hallerini gördüğümde insanlığımdan utanıyorum. Eminim: İdare ve adli merciler suçluyu zaten bu dünyada cezalandıracaklar. Ben anız ve ağaç yakarak çevreye zarar verenleri: “Biraz sonra kıyametin kopacağını bilseniz bile, ağaç dikin!” diyen ilâhi adalete havale ediyor; ceza almalarını istiyorum.”
Mucur ilçesi’nin Kurugöl Köyü’ndeki 6 dönümlük tarlasının ortasına güzel bir ev yaparak emeklilik hayatını yaşayan Gazetemiz ve Kırşehir Anekdotları Yazarı Duran ERDOĞAN’nın bahçesine anız ateşi düştü.

  Dallarında meyveleri olan 15 ceviz, 2 Ayva ile üzüm bağı ve irili-ufaklı 20’den fazla diğer ağaçları yandı. Yörede, Örnek Bahçesiyle ve Çevre dostu olarak bilinen YAZAR Duran ERDOĞAN şunları söyledi: Köylü Çiftçilerin anız yakma cehaleti ve bu husustaki aymazlığı beni çok üzüyor. Akademisyen değilim, ama bir akademisyen kadar araştırma yaptım. Anız yangınlarını hemen her yıl yeniden yazar, gündeme taşırım. Şu şanssızlığıma bakar mısınız? 1000 kök ağaçtan oluşan örnek bir bahçe kurdum.  Mucur Belediyesi’nin, Kırşehir Valililiği’nin Çevre dostu ‘BAYRAK’ ödülünü almak için müracaat etmeye hazırlanmıştım ki başıma bu felâket geldi. Yanmış ağaçla-donmuş ağaç asla ıslah edilemez. Ölü ağaçları diriltme ve genç ağaçlar yetiştirip muradıma erme umudum yok. Çünkü Ben 70 yaşını geçmiş birisiyim.

      Gelelim anız yangınlarına: Bazı duyarsız aymaz çiftçiler komşu tarlaya attıkları ateşle birkaç defa güzelim bahçemdeki ağaçlarımı yaktılar. İdari para cezaları çok küçük olduğu için caydırıcılığı yok.  Ağaç kolayca yetişmiyor. Diğer üzüntüm: Anız yangınlarının doğaya ve çevreye verdiği zararlar anlatmakla bitmez. Tabiattaki yanmış börtü-böceklerle, yılanlar, kirpiler, kaplumbağalar, ağaca tüneyen ve geceleri uçamayan kuşların yanmış kül olmuş hallerini gördüğümde insanlığımdan utanıyorum. Eminim: İdare ve adli merciler suçluyu zaten bu dünyada cezalandıracaklar. Ben anız ve ağaç yakarak çevreye zarar verenleri: “Biraz sonra kıyametin kopacağını bilseniz bile, ağaç dikin!” diyen ilâhi adalete havale ediyor; ceza almalarını istiyorum.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.