Anadolu Yaban Koyunu Kırşehir Kervansaray Dağı Eteklerinde Yetiştirilecek

YAŞAM 27.07.2021 - 02:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Anadolu Yaban Koyunu Kırşehir Kervansaray Dağı Eteklerinde Yetiştirilecek

Orman alanı niteliği kazanan Kervansaray Dağı eteklerinde nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu yaban koyunu yetiştirilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürü Hasan Tezer, neslinin tükenme tehlikesi karşı karşıya olan Anadolu yaban koyununun Kırşehir'de ormanlık oluşturulan Kervansaray dağı eteklerinde yetiştirileceğini açıkladı.     Anadolu yaban koyununun, bozkırla ormanın yan yana olduğu kurak ve yumuşak hatlı tepelerde yaşadığını vurgulayan Tezer, Kırşehir'de Mucur ve Boztepe ilçe yolları arasındaki Kervansaray Dağı'nda oluşturulan ormanlık alanda çalışma yapılmasının planlandığını dile getirdi.   İLK ETAPTA 28 YABAN KOYUNU Konya Bozdağ Yaban Koyunu Üretme İstasyonu'ndan temin edilecek 28 koyunun, Kervansaray Dağı'na bırakılacağını anlatan Tezer, şunları kaydetti: "Ağustos ayı sonu, eylül ayı başı gibi Anadolu yaban koyunlarının Kırşehir'e getirilmesi planlanıyor. Kervansaray Dağı'ndaki yaban hayatı yerleştirme sahasına 28 koyun salınacak. Anadolu yaban koyunlarının, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında nesli koruma altında olup, yasa dışı avlanması halinde 2021 yılı için 267 bin lira tazminat bedeli ve idari para cezası uygulanacak."
Orman alanı niteliği kazanan Kervansaray Dağı eteklerinde nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu yaban koyunu yetiştirilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürü Hasan Tezer, neslinin tükenme tehlikesi karşı karşıya olan Anadolu yaban koyununun Kırşehir'de ormanlık oluşturulan Kervansaray dağı eteklerinde yetiştirileceğini açıkladı.

 

 

Anadolu yaban koyununun, bozkırla ormanın yan yana olduğu kurak ve yumuşak hatlı tepelerde yaşadığını vurgulayan Tezer, Kırşehir'de Mucur ve Boztepe ilçe yolları arasındaki Kervansaray Dağı'nda oluşturulan ormanlık alanda çalışma yapılmasının planlandığını dile getirdi.

 

İLK ETAPTA 28 YABAN KOYUNU

Konya Bozdağ Yaban Koyunu Üretme İstasyonu'ndan temin edilecek 28 koyunun, Kervansaray Dağı'na bırakılacağını anlatan Tezer, şunları kaydetti:

"Ağustos ayı sonu, eylül ayı başı gibi Anadolu yaban koyunlarının Kırşehir'e getirilmesi planlanıyor. Kervansaray Dağı'ndaki yaban hayatı yerleştirme sahasına 28 koyun salınacak. Anadolu yaban koyunlarının, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında nesli koruma altında olup, yasa dışı avlanması halinde 2021 yılı için 267 bin lira tazminat bedeli ve idari para cezası uygulanacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.