Anadolu Yaban Koyunları Kervansaray Dağları'na Salındı

YAŞAM 08.10.2021 - 21:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Anadolu Yaban Koyunları Kervansaray Dağları'na Salındı

Kırşehir'de Kervansaray Dağı'nda bulunan ormanlık alana nesli tükenme tehlikesi altında bulunan 28 Anadolu Yaban Koyunu bırakıldı.

Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Mucur'un Gümüşkümbet köyünde, 8 koyunun doğaya bırakılması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.Üzmez, burada yaptığı açıklamada, Anadolu yaban koyununun çok değerli endemik bir tür olduğunu söyledi.     ''SEYFE GÖLÜ'NÜN BULUNDUĞU DAĞLIK ALAN DOĞAL YAŞAM ALANI'' Koyunların Konya'da üretildiğini belirten İbrahim Üzmez "Bu koyunları Karaman, Kahramanmaraş, Afyon gibi illerimizde doğaya saldık. Seyfe Gölü'nün bulunduğu alandaki dağlar tam yaban koyununun yetişebileceği ve yaşayabileceği bir yer. Bunları burada yetiştirebilirsek turizm açısından bir farkındalık yaşayacağız inşallah. Buraya daha önce 20 tane bıraktık. Son 8 taneyi de doğaya bırakacağız. Bunlar erkek olanlar. Burada bir sürü oluşturacaklar."   ''KIYMETİNİ BİLMEK KORUMAK LAZIM'' Üzmez, koyunların korunmasının önemine işaret ederek, "Burayı bilhassa yavru zamanında el birliği ile korursak çok güzel olur. Özellikle mayıs ayında yavruları çoban köpeklerinden korumak lazım. Değerli bir hayvan. Kıymetini bilmek ve korumak lazım. Sonrasında da nimetlerinden faydalanacağız, turizme kazandıracağız." dedi.   Konuşmanın ardından özel barınaklarda getirilen 8 Anadolu yaban koyunu doğaya bırakıldı.  
Kırşehir'de Kervansaray Dağı'nda bulunan ormanlık alana nesli tükenme tehlikesi altında bulunan 28 Anadolu Yaban Koyunu bırakıldı.

Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Mucur'un Gümüşkümbet köyünde, 8 koyunun doğaya bırakılması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.Üzmez, burada yaptığı açıklamada, Anadolu yaban koyununun çok değerli endemik bir tür olduğunu söyledi.

 

 

''SEYFE GÖLÜ'NÜN BULUNDUĞU DAĞLIK ALAN DOĞAL YAŞAM ALANI''

Koyunların Konya'da üretildiğini belirten İbrahim Üzmez "Bu koyunları Karaman, Kahramanmaraş, Afyon gibi illerimizde doğaya saldık. Seyfe Gölü'nün bulunduğu alandaki dağlar tam yaban koyununun yetişebileceği ve yaşayabileceği bir yer. Bunları burada yetiştirebilirsek turizm açısından bir farkındalık yaşayacağız inşallah. Buraya daha önce 20 tane bıraktık. Son 8 taneyi de doğaya bırakacağız. Bunlar erkek olanlar. Burada bir sürü oluşturacaklar."

 

''KIYMETİNİ BİLMEK KORUMAK LAZIM''

Üzmez, koyunların korunmasının önemine işaret ederek, "Burayı bilhassa yavru zamanında el birliği ile korursak çok güzel olur. Özellikle mayıs ayında yavruları çoban köpeklerinden korumak lazım. Değerli bir hayvan. Kıymetini bilmek ve korumak lazım. Sonrasında da nimetlerinden faydalanacağız, turizme kazandıracağız." dedi.

 

Konuşmanın ardından özel barınaklarda getirilen 8 Anadolu yaban koyunu doğaya bırakıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.