Ali Babacan ''DEVA'' Olur mu ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2020 - 20:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ali Babacan ''DEVA'' Olur mu ?

AK Parti'den ayrılan Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan uzun sürenin ardından üzerinde çalıştığı partisini çarşamba günü açıklayacak.Babacan'ın kuracağı partinin adının ise Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olacağı öğrenildi. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de destek verdiği Ali Babacan'ın uzun süredir merak edilen parti çalışmalarının sonuna gelindi.Babacan'ın Çarşamba günü partisini kuracağı partinin adının Demokrasi ve Atılım Partisi yani kısa adıyla ''DEVA'' Partisi olacağı öğrenildi. SADULLAH ERGİN, NİHAT ERGÜN VE BEŞİR ATALAY GİBİ İSİMLER VAR Ali Babacan'la birlikte Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Beşir Atalay gibi isimlerin de kurucuları arısında yer alacağı yeni partinin kuruluş dilekçesi çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'na verilecek. Babacan'ın Deva Partisi'nin kurucular kurulunda halen Meclis'te görev yapan bazı milletvekillerinin de yer alacağı öğrenildi. Kurucular arasında daha önce farklı partilerde siyaset yapan, liberal-demokrat çizgiye yakın bazı isimlerin de olacağı belirtildi. 11 aydır parti kuruluşunda aktif olarak yer alan AKP'li eski milletvekili Osman Can ise partide yer almayacağını açıkladı.

AK Parti'den ayrılan Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan uzun sürenin ardından üzerinde çalıştığı partisini çarşamba günü açıklayacak.Babacan'ın kuracağı partinin adının ise Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olacağı öğrenildi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de destek verdiği Ali Babacan'ın uzun süredir merak edilen parti çalışmalarının sonuna gelindi.Babacan'ın Çarşamba günü partisini kuracağı partinin adının Demokrasi ve Atılım Partisi yani kısa adıyla ''DEVA'' Partisi olacağı öğrenildi.

SADULLAH ERGİN, NİHAT ERGÜN VE BEŞİR ATALAY GİBİ İSİMLER VAR

Ali Babacan'la birlikte Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Beşir Atalay gibi isimlerin de kurucuları arısında yer alacağı yeni partinin kuruluş dilekçesi çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'na verilecek. Babacan'ın Deva Partisi'nin kurucular kurulunda halen Meclis'te görev yapan bazı milletvekillerinin de yer alacağı öğrenildi. Kurucular arasında daha önce farklı partilerde siyaset yapan, liberal-demokrat çizgiye yakın bazı isimlerin de olacağı belirtildi. 11 aydır parti kuruluşunda aktif olarak yer alan AKP'li eski milletvekili Osman Can ise partide yer almayacağını açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.