Aksaray'da Çok Sayıda Bölge Mutant Virüs Karantinasına Alındı

SAĞLIK 05.03.2021 - 15:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Aksaray'da Çok Sayıda Bölge Mutant Virüs Karantinasına Alındı

Şubat ayı içerisinde sıfıra yakın vakası olan ve 7 Şubat itibari ile İngiltere’den gelen mutasyonlu virüsün görülmesiyle kırmızı kategoriye taşınan Aksaray’da; 1 belde, 1 köyden sonra bugün de 1 mahalle, 1 cadde, 6 sokak daha karantinaya alındı.

İngiltere'den gelen mutasyonlu virüsün görüldüğü 6 il arasında yer alan Aksaray'da sıfıra yakın vaka sayısı artış göstererek kenti kırmızı kategoriye taşıdı. Türkiye'nin önemli kavşak noktalarından birisi olan kentte gurbetçi sayısının da oldukça fazla olması, bulaş özelliği fazla olan mutasyonlu virüsün hızla yayılımını sağladı.   Vaka sayıları artan ilde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun “Devlet millet el ele, korona ile mücadele” başlığı ile başlattığı seferberlik kapsamında kentte etkin bir mücadele yürütülüyor. Seferberlik, tedbir ve önlemler kapsamında geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Yenikent beldesi ve yine merkeze bağlı Çavdarlılar köyünün karantina altına alınmasının ardından bugün de 1 mahalle, 1 cadde, 6 sokak daha 5 gün süreyle karantinaya alındı.     Karantinaya alınan mahalle, sokak ve caddelerde polis kontrol noktaları oluşturuldu. Cadde ve mahalleye giriş çıkışlar tamamen kapatılırken, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri karantina bölgelerinde 24 saat nöbet tutuyor. Karantina bölgelerinde ne araç, ne de yaya giriş çıkışlarına kesinlikle izin verilmiyor. Tedbirler kapsamında Aksaray Hayvan Pazarı da 2 hafta süreyle kapatıldı.
Şubat ayı içerisinde sıfıra yakın vakası olan ve 7 Şubat itibari ile İngiltere’den gelen mutasyonlu virüsün görülmesiyle kırmızı kategoriye taşınan Aksaray’da; 1 belde, 1 köyden sonra bugün de 1 mahalle, 1 cadde, 6 sokak daha karantinaya alındı.

İngiltere'den gelen mutasyonlu virüsün görüldüğü 6 il arasında yer alan Aksaray'da sıfıra yakın vaka sayısı artış göstererek kenti kırmızı kategoriye taşıdı. Türkiye'nin önemli kavşak noktalarından birisi olan kentte gurbetçi sayısının da oldukça fazla olması, bulaş özelliği fazla olan mutasyonlu virüsün hızla yayılımını sağladı.

 

Vaka sayıları artan ilde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun “Devlet millet el ele, korona ile mücadele” başlığı ile başlattığı seferberlik kapsamında kentte etkin bir mücadele yürütülüyor. Seferberlik, tedbir ve önlemler kapsamında geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Yenikent beldesi ve yine merkeze bağlı Çavdarlılar köyünün karantina altına alınmasının ardından bugün de 1 mahalle, 1 cadde, 6 sokak daha 5 gün süreyle karantinaya alındı.

 

 

Karantinaya alınan mahalle, sokak ve caddelerde polis kontrol noktaları oluşturuldu. Cadde ve mahalleye giriş çıkışlar tamamen kapatılırken, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri karantina bölgelerinde 24 saat nöbet tutuyor. Karantina bölgelerinde ne araç, ne de yaya giriş çıkışlarına kesinlikle izin verilmiyor. Tedbirler kapsamında Aksaray Hayvan Pazarı da 2 hafta süreyle kapatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.