AKP'li Belediyeleri Kullanan İnsan Kaçakçılarına Kırşehir Belediyesi Dur Dedi

GÜNDEM 18.04.2021 - 14:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AKP'li Belediyeleri Kullanan İnsan Kaçakçılarına Kırşehir Belediyesi Dur Dedi

Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi ile ortaya çıkan skandal Türkiye'nin gündeminde.Almanya'ya insan kaçakçılığı için resmi kurumları kullananlar daha önce Kırşehir Belediyesi'nin de kapısını çalmış ancak ret cevabı almışlar.

Türkiye , AKP'li belediyeleri kullanarak yurt dışına hizmet pasaportuyla  insan kaçakçılığı yapan çeteyi konuşuyor.Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya götürülen 45 kişiden sadece 2'si yurda geri dönüş yapmış diğer 43 kişi ise kayıplara karışmıştı.Ancak bu ilk kez olmamıştı.Bingöl'de 2019 yılından bu yana 300 kişinin yurt dışı gezisi adı altında Almanya'ya kaçırıldığı ortaya çıktı.Buna benzer durumun onlarca belediye vasıtasıyla gerçekleştirildiği belirlendi.   KIRŞEHİR BELEDİYESİ REDDETMİŞ   Yurtdışındaki bir derneğin, kısa süre önce Kırşehir Belediyesi'ne de çengel atmaya çalıştığı ancak ret cevabı aldıkları ortaya çıktı.Konu ile ilgili bir yetkili “Bize bazı tanıdık aracılığıyla geldiler. Kabul etmedik. Daha sonra tekrar zorladılar ama biz bilmediğimiz kişilere hizmet pasaportu çıkaramayacağımızı PKK'lı, FETÖ vb. kişiler olabileceğini söyledik. Aynı firmamı bilmiyoruz ama AB fonlarında proje karşılığı para alarak yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI   İçişleri Bakanlığı AKP’li belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilerin hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik başlatılan soruşturma genişletti. 6 belediye soruşturma kapsamında incelemeye alınırken, yerel idareler tarafından kamu personeli olmayanların yurt dışına gönderilmesi de geçici olarak durduruldu.
Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi ile ortaya çıkan skandal Türkiye'nin gündeminde.Almanya'ya insan kaçakçılığı için resmi kurumları kullananlar daha önce Kırşehir Belediyesi'nin de kapısını çalmış ancak ret cevabı almışlar.

Türkiye , AKP'li belediyeleri kullanarak yurt dışına hizmet pasaportuyla  insan kaçakçılığı yapan çeteyi konuşuyor.Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya götürülen 45 kişiden sadece 2'si yurda geri dönüş yapmış diğer 43 kişi ise kayıplara karışmıştı.Ancak bu ilk kez olmamıştı.Bingöl'de 2019 yılından bu yana 300 kişinin yurt dışı gezisi adı altında Almanya'ya kaçırıldığı ortaya çıktı.Buna benzer durumun onlarca belediye vasıtasıyla gerçekleştirildiği belirlendi.

 

KIRŞEHİR BELEDİYESİ REDDETMİŞ

 

Yurtdışındaki bir derneğin, kısa süre önce Kırşehir Belediyesi'ne de çengel atmaya çalıştığı ancak ret cevabı aldıkları ortaya çıktı.Konu ile ilgili bir yetkili “Bize bazı tanıdık aracılığıyla geldiler. Kabul etmedik. Daha sonra tekrar zorladılar ama biz bilmediğimiz kişilere hizmet pasaportu çıkaramayacağımızı PKK'lı, FETÖ vb. kişiler olabileceğini söyledik. Aynı firmamı bilmiyoruz ama AB fonlarında proje karşılığı para alarak yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

İçişleri Bakanlığı AKP’li belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilerin hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına yönelik başlatılan soruşturma genişletti. 6 belediye soruşturma kapsamında incelemeye alınırken, yerel idareler tarafından kamu personeli olmayanların yurt dışına gönderilmesi de geçici olarak durduruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.