AKP Genel Başkan Yardımcısı Kaya ,''Son 15 Yılda Yoksullukla Mücadelede En Başarılı Ülkeyiz''

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2019 - 20:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Kaya ,''Son 15 Yılda Yoksullukla Mücadelede En Başarılı Ülkeyiz''

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin son 15 yılda yoksullukla mücadelede en başarılı ülke olduğunu açıkladı. Kardeşlerine devlette iş bulması ile tartışma konusu olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Van’da bir otelde düzenlenen 'AKP Sosyal Politikalar Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AKP’nin kurulduğu günden bu yana sosyal politikalara büyük önem verdiğini belirterek, sosyal politikalar merkezine insanı koyduklarını belirtti. Kaya, “Müreffeh toplum hedefine ulaşılması için atılan her adım gibi mağdurlara, mazlumlara, yetimlere, ihtiyaç sahiplerine dokunan her konuda da çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde yoksullukla mücadelede, özellikle uluslararası arenanın da hakkımızı teslim ettiği bir başarıyı yakalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülke olarak ekonomi alanında sağlanan büyümeyle birlikte sosyal yardımlara çok daha fazla mali kaynak aktarmış durumdayız. Böylece daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı başardık” diye konuştu. Kaya, “2018 Dünya Bankası raporunda Türkiye, son 15 yılda yoksullukla mücadelede en başarılı ülke olmuş durumda. Yoksulluğu en fazla azaltan ülke olduğumuzu Dünya Bankası 2018 raporunda teyit etti. Dolayısıyla gerçekleri vatandaşlarımız arasında dolaşırken de görüyoruz. Ama gerçekleri çarpıtmak isteyenlere de uluslararası raporlardaki ispatlarla çok güçlü cevaplar verebiliriz.” diye konuştu. RAKAMLAR NE DİYOR ? Kaya, Türkiye’nin son 15 yılda yoksullukla mücadelede en başarılı ülke olduğunu iddia ederken, Ağustos 2019 verilerine göre işsizlik geçen yılın aynı ayına göre 2.9 puanlık artış ile yüzde 14 olmuştu. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 980 bin kişi artarak 4 milyon 650 bine yükseldi. İşsizlik oranı son 15 yılın zirvesine çıkmıştı. Üstelik Türkiye 10 günde siyanürle yaşanan 3 toplu aile intiharıyla sarsılmış, intiharların yoksulluk ve geçim sıkıntısı kaynaklı olduğu ortaya çıkmıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin son 15 yılda yoksullukla mücadelede en başarılı ülke olduğunu açıkladı.

Kardeşlerine devlette iş bulması ile tartışma konusu olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Van’da bir otelde düzenlenen 'AKP Sosyal Politikalar Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AKP’nin kurulduğu günden bu yana sosyal politikalara büyük önem verdiğini belirterek, sosyal politikalar merkezine insanı koyduklarını belirtti.

Kaya, “Müreffeh toplum hedefine ulaşılması için atılan her adım gibi mağdurlara, mazlumlara, yetimlere, ihtiyaç sahiplerine dokunan her konuda da çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde yoksullukla mücadelede, özellikle uluslararası arenanın da hakkımızı teslim ettiği bir başarıyı yakalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülke olarak ekonomi alanında sağlanan büyümeyle birlikte sosyal yardımlara çok daha fazla mali kaynak aktarmış durumdayız. Böylece daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı başardık” diye konuştu.

Kaya, “2018 Dünya Bankası raporunda Türkiye, son 15 yılda yoksullukla mücadelede en başarılı ülke olmuş durumda. Yoksulluğu en fazla azaltan ülke olduğumuzu Dünya Bankası 2018 raporunda teyit etti. Dolayısıyla gerçekleri vatandaşlarımız arasında dolaşırken de görüyoruz. Ama gerçekleri çarpıtmak isteyenlere de uluslararası raporlardaki ispatlarla çok güçlü cevaplar verebiliriz.” diye konuştu.

RAKAMLAR NE DİYOR ?

Kaya, Türkiye’nin son 15 yılda yoksullukla mücadelede en başarılı ülke olduğunu iddia ederken, Ağustos 2019 verilerine göre işsizlik geçen yılın aynı ayına göre 2.9 puanlık artış ile yüzde 14 olmuştu. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 980 bin kişi artarak 4 milyon 650 bine yükseldi. İşsizlik oranı son 15 yılın zirvesine çıkmıştı.

Üstelik Türkiye 10 günde siyanürle yaşanan 3 toplu aile intiharıyla sarsılmış, intiharların yoksulluk ve geçim sıkıntısı kaynaklı olduğu ortaya çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.