Akçakent İçin Eko Turizm Önerisi

TURİZM 01.12.2021 - 20:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Akçakent İçin Eko Turizm Önerisi

İYİ Parti Akçakent İlçe Başkanı Umut Türkay, Kırşehir'in en büyük doğal orman alanına sahip olan Akçakent için Eko Turizm önerisinde bulundu.

Akçakent'in bozkırın ortasında adeta Karadeniz'den bir parça gibi doğal güzelliğe sahip olduğunu belirten Türkay , ''Koruma altına alınan Meşe Ormanları yer yer 10 metre yüksekliğe sahip. Özellikle bölge halkı tarafından "Eskiyurt Mesire Alanı" olarak bilinen gölet ile Boğazevci -Akçakent göletine yürüyüş yolları yapılması burada konaklama ve yemek yerleri yapılması güzel bir reklam ile buraların bölge halkına duyurulması Kırıkkale'den Ankara'dan Kırşehir'den Aksaray'dan Yozgat'tan gelecek doğa severlerin haftasonları için kaçınılmaz ziyaret yeri olacaktır.'' dedi.      Ekoturizmin çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten bir sektör olduğunu belirten Türkay sözlerini şöyle sürdürdü :   Turizm pazarında, doğaya dayalı turizm olarak tarif edilen ekoturizm, sürdürülebilir kalkınma aracı olarakta görülür. Akçakent Türkiye'nin en küçük ilçelerinden biridir. Bir çok önemli hizmete ihtiyacı vardır. Bunları zaman zaman dile getiriyoruz. Bugün onlardan bahsetmek istemiyorum. Akçakent'e konumu itibari ile şuan bir fabrika kurulamıyor, iş sahası yok denilecek kadar az. Bölge halkı geçimini ufak çapta da olsa tarım ve hayvancılık ile sağlıyor. Her geçen gün göç vermesi nedeniyle hem nüfusu düşüyor  hem de hizmet alma konusunda ancak kendi yağı ile kavrulabiliyor.   Ekoturizm Akçakent için bir fırsat olabilir. İnsanlar Büyükşehirler'de beton yığınları arasında sıkışmış, hafta sonları bir fırsat bulunduğunda doğa ile iç içe vakit geçirmek için fırsat kolluyorlar. Devletimizin ve Yerel yönetimlerin yapacakları yatırımlar ile Akçakent doğası ile temiz havası ile cazibe merkezi haline gelebilir. Bunun için siyasetçiler, bürokratlar, iş insanları, sivil toplum kuruluşları elini taşın altına koymalı, Bozkırın ortasında bulunan bu cennet vatanın kıymetini bilip, yatırım yapmalılardır.
İYİ Parti Akçakent İlçe Başkanı Umut Türkay, Kırşehir'in en büyük doğal orman alanına sahip olan Akçakent için Eko Turizm önerisinde bulundu.

Akçakent'in bozkırın ortasında adeta Karadeniz'den bir parça gibi doğal güzelliğe sahip olduğunu belirten Türkay , ''Koruma altına alınan Meşe Ormanları yer yer 10 metre yüksekliğe sahip. Özellikle bölge halkı tarafından "Eskiyurt Mesire Alanı" olarak bilinen gölet ile Boğazevci -Akçakent göletine yürüyüş yolları yapılması burada konaklama ve yemek yerleri yapılması güzel bir reklam ile buraların bölge halkına duyurulması Kırıkkale'den Ankara'dan Kırşehir'den Aksaray'dan Yozgat'tan gelecek doğa severlerin haftasonları için kaçınılmaz ziyaret yeri olacaktır.'' dedi.
 

 

 Ekoturizmin çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten bir sektör olduğunu belirten Türkay sözlerini şöyle sürdürdü :

  Turizm pazarında, doğaya dayalı turizm olarak tarif edilen ekoturizm, sürdürülebilir kalkınma aracı olarakta görülür. Akçakent Türkiye'nin en küçük ilçelerinden biridir. Bir çok önemli hizmete ihtiyacı vardır. Bunları zaman zaman dile getiriyoruz. Bugün onlardan bahsetmek istemiyorum. Akçakent'e konumu itibari ile şuan bir fabrika kurulamıyor, iş sahası yok denilecek kadar az. Bölge halkı geçimini ufak çapta da olsa tarım ve hayvancılık ile sağlıyor. Her geçen gün göç vermesi nedeniyle hem nüfusu düşüyor  hem de hizmet alma konusunda ancak kendi yağı ile kavrulabiliyor.

 


Ekoturizm Akçakent için bir fırsat olabilir. İnsanlar Büyükşehirler'de beton yığınları arasında sıkışmış, hafta sonları bir fırsat bulunduğunda doğa ile iç içe vakit geçirmek için fırsat kolluyorlar. Devletimizin ve Yerel yönetimlerin yapacakları yatırımlar ile Akçakent doğası ile temiz havası ile cazibe merkezi haline gelebilir. Bunun için siyasetçiler, bürokratlar, iş insanları, sivil toplum kuruluşları elini taşın altına koymalı, Bozkırın ortasında bulunan bu cennet vatanın kıymetini bilip, yatırım yapmalılardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.