Akaryakıt 30 TL'ye dayandı

EKONOMİ 08.06.2022 - 09:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Akaryakıt 30 TL'ye dayandı

Motorine gelen son zamın ardından motorinin litre fiyatı 28 TL oldu.Zam öncesi kuyruğa giren vatandaşlar akaryakıta peş peşe yapılan zamlara isyan etti.

Benzin ve Motorine yapılan peş peşe zamların ardından 8 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere Motorine 1,93 TL'lik bir zam daha yapılmıştı.Zammın ardından motorinin litre fiyatı 28 TL oldu.Benzinin litre fiyatı ise 26,25- 26,50 TL arasında seyrediyor.Zam öncesi motorin kuyruğuna giren bir servis şoförü, '' 1 ay önce depomu 1 200 liraya dolduruyordum şimdi 2 bin liraya yaklaştı.Allah yar ve yardımcımız olsun, sandıkta görüşürüz'' ifadelerini kullandı.   ''KREDİ KARTINA YÜKLENİYORUZ'' Bir ay önce 15bin liraya deposunu doldurduğunu söyleyen uzun yol şoförü Ziya İnceler ise “Şu an depomuz 27 bin liraya doluyor. Gece de zam var. Kazancı bırakın, neredeyse uzun yol şoförleri kontak kapatmaya gidecek. Kredi kartına yükleniyoruz. Sonumuz ne olacak. Biz de bilmiyoruz ama böyle gitmez” dedi.   50 LİRALIK ALIYORUZ DİYENLER NEREDE ?  “Sürekli gelen zamlardan dolayı insanlar isyan etme noktasına geldi. Hükümetler geçici, millet kalıcıdır. Bugün başka bir parti gelir iktidara, yarın başka bir parti. Araba bir ihtiyaçtır. Ama çoğu bunu anlamıyor. Önceden 50 liralık alıyoruz diyenler şimdi neredeler merak ediyorum. Benim de aracım var ama artık ile yürüyerek gidiyorum. Bu durum böyle devam etmez” diye konuştu.   SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ Motorin sırasında bekleyen minibüs şoförü ise ''Ağlanacak halimize gülüyoruz. Her hafta zam geliyor. Üç bin liraya deposunu doldurduğumuz araç, bakalım kaça dolacak. Millet perişan…” diye konuştu.
Motorine gelen son zamın ardından motorinin litre fiyatı 28 TL oldu.Zam öncesi kuyruğa giren vatandaşlar akaryakıta peş peşe yapılan zamlara isyan etti.

Benzin ve Motorine yapılan peş peşe zamların ardından 8 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere Motorine 1,93 TL'lik bir zam daha yapılmıştı.Zammın ardından motorinin litre fiyatı 28 TL oldu.Benzinin litre fiyatı ise 26,25- 26,50 TL arasında seyrediyor.Zam öncesi motorin kuyruğuna giren bir servis şoförü, '' 1 ay önce depomu 1 200 liraya dolduruyordum şimdi 2 bin liraya yaklaştı.Allah yar ve yardımcımız olsun, sandıkta görüşürüz'' ifadelerini kullandı.

 

''KREDİ KARTINA YÜKLENİYORUZ''

Bir ay önce 15bin liraya deposunu doldurduğunu söyleyen uzun yol şoförü Ziya İnceler ise “Şu an depomuz 27 bin liraya doluyor. Gece de zam var. Kazancı bırakın, neredeyse uzun yol şoförleri kontak kapatmaya gidecek. Kredi kartına yükleniyoruz. Sonumuz ne olacak. Biz de bilmiyoruz ama böyle gitmez” dedi.

 

50 LİRALIK ALIYORUZ DİYENLER NEREDE ?

 “Sürekli gelen zamlardan dolayı insanlar isyan etme noktasına geldi. Hükümetler geçici, millet kalıcıdır. Bugün başka bir parti gelir iktidara, yarın başka bir parti. Araba bir ihtiyaçtır. Ama çoğu bunu anlamıyor. Önceden 50 liralık alıyoruz diyenler şimdi neredeler merak ediyorum. Benim de aracım var ama artık ile yürüyerek gidiyorum. Bu durum böyle devam etmez” diye konuştu.

 

SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ

Motorin sırasında bekleyen minibüs şoförü ise ''Ağlanacak halimize gülüyoruz. Her hafta zam geliyor. Üç bin liraya deposunu doldurduğumuz araç, bakalım kaça dolacak. Millet perişan…” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.