AK Parti , Neşteri Neden İlk Önce Kırşehir'de Vurdu ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.08.2017 - 16:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AK Parti , Neşteri Neden İlk Önce Kırşehir'de Vurdu ?

AK Parti , teşkilatlarda ki değişim hareketine Kırşehir'den başladı.Geçtiğimiz günlerde istifası istenen Merkez ilçe başkanı Mehmet Şahin'in ardından İl Başkanı Mustafa Kendirli'nin de istifası istendi. Kırşehir’de 2015 yılında AK Parti İl Başkanlığı görevine gelen Mustafa Kendirli,düzenlediği basın toplantısı ile  yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Peki AK Parti , neşteri neden ilk önce Kırşehir'de vurdu ? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 16 Nisan referandumu sonrasında kapsalı bir rapor istedi.Bu rapora göre oy potansiyeli baz alındığında en fazla oy kaybı Kırşehir'de yaşanmıştı.AK Parti ve MHP'nin genel seçimlerde %75 olan oy toplamı ve AK Parti'nin de bu potansiyeli referans alarak Kırşehir'de %70 hedefi koymasının ardından referandum sonuçları %53 gelince , Kırşehir'de ki hedefin çok altında kalınmış oldu.Zaten Türkiye'de en çok oy kaybı ''Evet'' gelmesine rağmen Kırşehir'de yaşanmıştı. Çok Sayıda Şikayet Geldi ! AK Parti'nin eski kurucuları ve parti tabanında mevcut teşkilata yönelik memnuniyetsizlik  ile  son dönemde Kırşehir'de devam eden alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili BİMER ve CİMER'e yapılan çok sayıda şikayetler de parti teşkilatının başarısız görülmesinde etkili oldu.Üstelik referandumda şehir merkezinde ''Hayır'' oylarının daha fazla çıkması da buna bağlandı ve AK Parti Kırşehir teşkilatı,  genel merkezin gözünden düştü. Kırşehir Türkiye'nin Seçim Nabzı ! Birçok seçim çalışmasını Kırşehir'den başlatan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için Kırşehir  önemli bir il ...Bunu en önemli sebeplerinden birisi Kırşehir'in tarihi ve kültürel konjonktürü diğeri ise Kırşehir'in seçimlerde Türkiye'nin nabzını tutması.Nitekim özellikle referandumlarda Kırşehir'den alınan sonuçlar neredeyse Türkiye genelindeki sonuçlar ile örtüşüyor. Cumhurbaşkanı İşini Şansa Bırakmak İstemiyor ! Cumhurbaşkanı , referandumdan sonra ki süreçte işini şansa bırakmak istemiyor.O yüzden işe en alttan ; teşkilatları yeniden revize ederek başladı.İlerleyen günlerde AK Parti teşkilatlarında ki değişim çok daha büyük çaplı olabilir.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılı içerisinde tamamlayarak yerel, genel ve başkanlık seçimlerine güçlü ve dinamik bir ekiple girmek istiyor. Ömer Duran    
AK Parti , teşkilatlarda ki değişim hareketine Kırşehir'den başladı.Geçtiğimiz günlerde istifası istenen Merkez ilçe başkanı Mehmet Şahin'in ardından İl Başkanı Mustafa Kendirli'nin de istifası istendi.

Kırşehir’de 2015 yılında AK Parti İl Başkanlığı görevine gelen Mustafa Kendirli,düzenlediği basın toplantısı ile  yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Peki AK Parti , neşteri neden ilk önce Kırşehir'de vurdu ? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 16 Nisan referandumu sonrasında kapsalı bir rapor istedi.Bu rapora göre oy potansiyeli baz alındığında en fazla oy kaybı Kırşehir'de yaşanmıştı.AK Parti ve MHP'nin genel seçimlerde %75 olan oy toplamı ve AK Parti'nin de bu potansiyeli referans alarak Kırşehir'de %70 hedefi koymasının ardından referandum sonuçları %53 gelince , Kırşehir'de ki hedefin çok altında kalınmış oldu.Zaten Türkiye'de en çok oy kaybı ''Evet'' gelmesine rağmen Kırşehir'de yaşanmıştı. Çok Sayıda Şikayet Geldi ! AK Parti'nin eski kurucuları ve parti tabanında mevcut teşkilata yönelik memnuniyetsizlik  ile  son dönemde Kırşehir'de devam eden alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili BİMER ve CİMER'e yapılan çok sayıda şikayetler de parti teşkilatının başarısız görülmesinde etkili oldu.Üstelik referandumda şehir merkezinde ''Hayır'' oylarının daha fazla çıkması da buna bağlandı ve AK Parti Kırşehir teşkilatı,  genel merkezin gözünden düştü. Kırşehir Türkiye'nin Seçim Nabzı ! Birçok seçim çalışmasını Kırşehir'den başlatan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için Kırşehir  önemli bir il ...Bunu en önemli sebeplerinden birisi Kırşehir'in tarihi ve kültürel konjonktürü diğeri ise Kırşehir'in seçimlerde Türkiye'nin nabzını tutması.Nitekim özellikle referandumlarda Kırşehir'den alınan sonuçlar neredeyse Türkiye genelindeki sonuçlar ile örtüşüyor. Cumhurbaşkanı İşini Şansa Bırakmak İstemiyor ! Cumhurbaşkanı , referandumdan sonra ki süreçte işini şansa bırakmak istemiyor.O yüzden işe en alttan ; teşkilatları yeniden revize ederek başladı.İlerleyen günlerde AK Parti teşkilatlarında ki değişim çok daha büyük çaplı olabilir.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılı içerisinde tamamlayarak yerel, genel ve başkanlık seçimlerine güçlü ve dinamik bir ekiple girmek istiyor. Ömer Duran    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.