AK Parti Grup Başkanvekilinden İlginç Enflasyon Hesabı

EKONOMİ 21.02.2022 - 11:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AK Parti Grup Başkanvekilinden İlginç Enflasyon Hesabı

''Fransa bitmiş'' diyen AK Parti grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, '' Fransa’da 150 Euro'ya dolan poşet şimdi 750 Euro'ya doluyor; yüzde 6-7 oranında enflasyon var'' diye konuştu.

Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programının konuğu AK Parti Grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu.       Akbaşoğlu, Türkiye'deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 6-7 oranındaki enflasyonla 150 Euro'ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etti. Programın sunucusu Kübra Par'ın; hesaplama hatası yaptığı konusundaki uyarısına rağmen AKP'li Akbaşoğlu kabul etmeyerek sözlerini sürdürdü.    Akbaşoğlu, canlı yayında şu sözleri kullandı: "Türkiye’de yaşadığımız Avrupa ile Amerika ile kıyas etmek gerektiğini sonuç itibarıayla Türkiye’yi etkileyen Türk insanını etkileyen kriz olmadığını... Dolayısıyla bugün 150 Euro'ya dolan bir poşet Fransa’da, Almanya’da 750-800 Euro'ya doluyor. Dolayısıyla yüzde 6-7 oranında, yani yüzde 1’ler dolayındayken altı yedi kat artış oldu."   KÜBRA PAR UYARDI: 'BU SÖZLER SOSYAL MEDYAYA DÜŞER' Kübra Par, “Yüzde 6-7 artıyorsa o kadar fark olmaz, 150 Euro'dan 750 Euro'ya çıkmaz” sözleriyle araya girdi. Akbaşoğlu açılamasına devam etmesi üzerine Kübra Par, "Sonradan bu açıklamalar sosyal medyada çok kullanılıyor, o yüzden uyarmak istedim” ifadelerini kullandı. Par, "Dediğinizin olması için enflasyonun yüzde 7 değil, yüzde 200-300 falan olması gerekir" dedi.  Akbaşoğlu ise, "Yüzde 5'le, 6 ile çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız" dedi.  Sosyal medyaya düşen videoya 'Basit Matematik bilen bu hesabı yapmaz', 'Bu isimler Türkiye'yi yönetiyor' yorumu yağdı.   DOĞRUSU NE? 150 Euro'luk bir alışverişin 750 Euro'ya yükselmesi için, o ülkedeki enflasyon oranının yüzde 400 olması gerekiyor.  Yüzde 7'lik bir artış ise, 150 Euro'luk bir alışverişin 160,5 Euro'ya yükselmesi anlamına geliyor.
''Fransa bitmiş'' diyen AK Parti grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, '' Fransa’da 150 Euro'ya dolan poşet şimdi 750 Euro'ya doluyor; yüzde 6-7 oranında enflasyon var'' diye konuştu.

Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programının konuğu AK Parti Grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu.

 

 

 

Akbaşoğlu, Türkiye'deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 6-7 oranındaki enflasyonla 150 Euro'ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etti. Programın sunucusu Kübra Par'ın; hesaplama hatası yaptığı konusundaki uyarısına rağmen AKP'li Akbaşoğlu kabul etmeyerek sözlerini sürdürdü. 

 

Akbaşoğlu, canlı yayında şu sözleri kullandı:

"Türkiye’de yaşadığımız Avrupa ile Amerika ile kıyas etmek gerektiğini sonuç itibarıayla Türkiye’yi etkileyen Türk insanını etkileyen kriz olmadığını... Dolayısıyla bugün 150 Euro'ya dolan bir poşet Fransa’da, Almanya’da 750-800 Euro'ya doluyor. Dolayısıyla yüzde 6-7 oranında, yani yüzde 1’ler dolayındayken altı yedi kat artış oldu."

 

KÜBRA PAR UYARDI: 'BU SÖZLER SOSYAL MEDYAYA DÜŞER'

Kübra Par, “Yüzde 6-7 artıyorsa o kadar fark olmaz, 150 Euro'dan 750 Euro'ya çıkmaz” sözleriyle araya girdi. Akbaşoğlu açılamasına devam etmesi üzerine Kübra Par, "Sonradan bu açıklamalar sosyal medyada çok kullanılıyor, o yüzden uyarmak istedim” ifadelerini kullandı.

Par, "Dediğinizin olması için enflasyonun yüzde 7 değil, yüzde 200-300 falan olması gerekir" dedi. 

Akbaşoğlu ise, "Yüzde 5'le, 6 ile çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız" dedi. 

Sosyal medyaya düşen videoya 'Basit Matematik bilen bu hesabı yapmaz''Bu isimler Türkiye'yi yönetiyor' yorumu yağdı.

 

DOĞRUSU NE?

150 Euro'luk bir alışverişin 750 Euro'ya yükselmesi için, o ülkedeki enflasyon oranının yüzde 400 olması gerekiyor. 

Yüzde 7'lik bir artış ise, 150 Euro'luk bir alışverişin 160,5 Euro'ya yükselmesi anlamına geliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.