Ahmet Davutoğlu, 3 Ay İçerisinde Uzay Ajansı Kurulacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.04.2016 - 12:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahmet Davutoğlu, 3 Ay İçerisinde Uzay Ajansı Kurulacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 ay içerisinde Türkiye’ye Uzay Ajansı kurulacağının müjdesini verdi. Daha önce de konuşulan konuya ilişkin detaylar sonunda netlik kazanmaya başlıyor. Mevcut hükümetin eylem planı içerisinde yer alan Uzay Ajansı kurulması noktasında çalışmalar sonunda nihayete eriyor. Kanun tasarısı için çalışmalar Ocak ayından bu yana devam eden Türkiye Uzay Ajansı, 3 ay içerisinde resmi bir kimlik kazanmış olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına göre yaz aylarının başında resmiyete kavuşacak olan ajans, öncelikli olarak idari yapılanmasını gerçekleştirecek. Türkiye’nin uzay ve yörünge ile ilgili haklarını korumayı hedefleyen Türk Uzay Ajansı, uluslararası ajanslar ve organizasyonlar ile de temas halinde olacak. Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve ülke sınırları içinde fırlatma rampası kurulması gibi öncelikleri bulunacak olan ajansın uzay teknolojilerinden faydalanarak yerel olarak pek çok sanayi koluna katma değer yaratacak çalışmalar yürümesi planlanyor. DÜNYANIN İLK GÖK BİLİM MEDRESESİ KIRŞEHİR'DE Merkezi Ankara'da kurulacak olan Uzay Ajansı ile birlikte, ''Uzay Üssü'' projesi de uygulamaya konulacak.Fırlatma rampası ve uzay teknolojilerinin yer alması planlanan uzay üssü projesi için en uygun şehir ise Kırşehir.Kırşehir hem konum itibariyle Türkiye'nin tam ortasında yer alması hem de dünyanın ilk gök bilim medresesi olan Cacabey'inde burada yer alması ile birlikte, uzay üssünün de Kırşehir'de kurulması büyük bir anlam kazanacak.Tabi uzay üssünün Kırşehir'e kurulması ve 800 yıl önce atalarımızın Kırşehir'de başlattığı gök bilim çalışmalarının devam ettirilmesi adına en büyük görev siyasilerimize ve Ankara'da ki bürokratlarımıza düşüyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 ay içerisinde Türkiye’ye Uzay Ajansı kurulacağının müjdesini verdi. Daha önce de konuşulan konuya ilişkin detaylar sonunda netlik kazanmaya başlıyor.

Mevcut hükümetin eylem planı içerisinde yer alan Uzay Ajansı kurulması noktasında çalışmalar sonunda nihayete eriyor. Kanun tasarısı için çalışmalar Ocak ayından bu yana devam eden Türkiye Uzay Ajansı, 3 ay içerisinde resmi bir kimlik kazanmış olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına göre yaz aylarının başında resmiyete kavuşacak olan ajans, öncelikli olarak idari yapılanmasını gerçekleştirecek. Türkiye’nin uzay ve yörünge ile ilgili haklarını korumayı hedefleyen Türk Uzay Ajansı, uluslararası ajanslar ve organizasyonlar ile de temas halinde olacak. Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve ülke sınırları içinde fırlatma rampası kurulması gibi öncelikleri bulunacak olan ajansın uzay teknolojilerinden faydalanarak yerel olarak pek çok sanayi koluna katma değer yaratacak çalışmalar yürümesi planlanyor. DÜNYANIN İLK GÖK BİLİM MEDRESESİ KIRŞEHİR'DE

Merkezi Ankara'da kurulacak olan Uzay Ajansı ile birlikte, ''Uzay Üssü'' projesi de uygulamaya konulacak.Fırlatma rampası ve uzay teknolojilerinin yer alması planlanan uzay üssü projesi için en uygun şehir ise Kırşehir.Kırşehir hem konum itibariyle Türkiye'nin tam ortasında yer alması hem de dünyanın ilk gök bilim medresesi olan Cacabey'inde burada yer alması ile birlikte, uzay üssünün de Kırşehir'de kurulması büyük bir anlam kazanacak.Tabi uzay üssünün Kırşehir'e kurulması ve 800 yıl önce atalarımızın Kırşehir'de başlattığı gök bilim çalışmalarının devam ettirilmesi adına en büyük görev siyasilerimize ve Ankara'da ki bürokratlarımıza düşüyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.