AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI TÖRENLE BAŞLADI

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2016 - 14:58, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI TÖRENLE BAŞLADI

29. Ahilik Haftası kutlamaları anıt meydanda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahiliğin Türkiye ile birlikte Kırşehir’in en önemli değeri olduğunu söyledi. Bahçeci, “Bizim geleceğimizi şekillendirmek büyük Türkiye idealini hayata geçirmek adına Ahiliği yeniden ayağa kaldırmamız Ahiliği her alanda yaşanan yaşatılan bir değer olarak tekrar şekillendirmemiz çok önemli diye düşünmekteyiz. Bu manada Ahi Külliyesi ile birlikte Ahilik de kutlamalarda bir boyut değiştirmeye başladı.”dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının katkıları ile organize edilen programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, ise esnafa gerekli değer ve önemin verilerek AVM’ler karşısında esnafın korunacağını ifade etti. Bakan Yardımcısı Çiftçi, “Bizim milletimiz, ‘insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır.’ Hadis-İ Şerifini hayat düsturu haline getirmiştir. Anadolu coğrafyasında bir medeniyet projesi olarak insanlığa sunulan Ahilik, gönül coğrafyamızda yer ederek sevgi ve kardeşliğin odağı olmuştur. Kapını ve sofranı açık tut anlayışını varlık nedeni sayan insanların yanında yer alarak gerçek bir ahi toplumu olduğunu ispat etmiştir.” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından anıt meydan da program Kırşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ile devam etti.
29. Ahilik Haftası kutlamaları anıt meydanda düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahiliğin Türkiye ile birlikte Kırşehir’in en önemli değeri olduğunu söyledi. Bahçeci, “Bizim geleceğimizi şekillendirmek büyük Türkiye idealini hayata geçirmek adına Ahiliği yeniden ayağa kaldırmamız Ahiliği her alanda yaşanan yaşatılan bir değer olarak tekrar şekillendirmemiz çok önemli diye düşünmekteyiz. Bu manada Ahi Külliyesi ile birlikte Ahilik de kutlamalarda bir boyut değiştirmeye başladı.”dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının katkıları ile organize edilen programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, ise esnafa gerekli değer ve önemin verilerek AVM’ler karşısında esnafın korunacağını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Çiftçi, “Bizim milletimiz, ‘insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır.’ Hadis-İ Şerifini hayat düsturu haline getirmiştir. Anadolu coğrafyasında bir medeniyet projesi olarak insanlığa sunulan Ahilik, gönül coğrafyamızda yer ederek sevgi ve kardeşliğin odağı olmuştur. Kapını ve sofranı açık tut anlayışını varlık nedeni sayan insanların yanında yer alarak gerçek bir ahi toplumu olduğunu ispat etmiştir.” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından anıt meydan da program Kırşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ile devam etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.