AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.05.2016 - 12:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLIYOR

Kırşehir 23 ve 29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Ahilik Haftası Kutlamaları için geri sayıma başladı. Belediye Başkanı Bahçeci, “Ahiliği yaymak ve yaşatmak için kutlamalar çok önemli, bir kültürü o kültürü anlatan etkinliklerle temsil edersiniz. Belediye olarak bizlerde Cumhuriyet Tarihinin ilk külliye projesi ile yüzyıllar boyunca adını asla unutturmayacak bir proje hazırladık” dedi. 23-29 Mayısı tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamalarına külliye alanının hazırlandığını ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, “Şuan yapmakta olduğumuz çalışmalar ile külliye alanında ki eksiklikler tamamlanarak kutlamaların resmi programında hazır halde olacak. Külliyede Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından bitkilendirme çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Külliyenin hem içinde hem de dışında bulunan yerlere bitkiler dikiliyor. Bunların yanında Külliye de bulunan bütün ağaçlar budanarak, gerekli yerlere ağaç dikimleri de yapılıyor. Çalışmalardan sonra Külliye ve etrafında temizlik çalışmaları da yapılacak. Böylelikle Külliyemizde bulunan tören alanımız Ahilik Haftası Kutlamalarına tam bir şekilde hazır olacak” diye konuştu. 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ahiliği yeniden yaymak ve yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için yapılan kutlamalar, 23 Mayıs Pazartesi günü Anıt Meydan’ında yapılacak açılış töreni ile başlayacak, 28 Mayıs Cuma günü Külliye alanında yapılacak devlet töreninden sonra 29 Mayıs Pazar günü son bulacak. CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 27 MAYIS'TA KIRŞEHİR'E GELİYOR Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında 27 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutlamalara iştirak etmek için Kırşehir'e gelecek.
Kırşehir 23 ve 29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Ahilik Haftası Kutlamaları için geri sayıma başladı. Belediye Başkanı Bahçeci, “Ahiliği yaymak ve yaşatmak için kutlamalar çok önemli, bir kültürü o kültürü anlatan etkinliklerle temsil edersiniz. Belediye olarak bizlerde Cumhuriyet Tarihinin ilk külliye projesi ile yüzyıllar boyunca adını asla unutturmayacak bir proje hazırladık” dedi.

23-29 Mayısı tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamalarına külliye alanının hazırlandığını ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, “Şuan yapmakta olduğumuz çalışmalar ile külliye alanında ki eksiklikler tamamlanarak kutlamaların resmi programında hazır halde olacak. Külliyede Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından bitkilendirme çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Külliyenin hem içinde hem de dışında bulunan yerlere bitkiler dikiliyor. Bunların yanında Külliye de bulunan bütün ağaçlar budanarak, gerekli yerlere ağaç dikimleri de yapılıyor. Çalışmalardan sonra Külliye ve etrafında temizlik çalışmaları da yapılacak. Böylelikle Külliyemizde bulunan tören alanımız Ahilik Haftası Kutlamalarına tam bir şekilde hazır olacak” diye konuştu.

23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ahiliği yeniden yaymak ve yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için yapılan kutlamalar, 23 Mayıs Pazartesi günü Anıt Meydan’ında yapılacak açılış töreni ile başlayacak, 28 Mayıs Cuma günü Külliye alanında yapılacak devlet töreninden sonra 29 Mayıs Pazar günü son bulacak. CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 27 MAYIS'TA KIRŞEHİR'E GELİYOR

Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında 27 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutlamalara iştirak etmek için Kırşehir'e gelecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.