AHİLER HATIRA ORMANINDA 1071 ÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.05.2016 - 09:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AHİLER HATIRA ORMANINDA 1071 ÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Ahilik etkinlikleri kapsamında Akpınar İlçe Kaymakamlığı tarafından ahiler adına hatıra ormanı oluşturuldu. Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Garnizon Komutanı Sami Temiz, Belediye Başkanı Mustafa Karahan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve köylüler katıldı. İlçeye bağlı Deveci Köyü’nde bulunan alanda yapılan fidan dikim etkinliğinde katılımcılar, 1071 çam fidanını toprakla buluşturdu. Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada,köklerini İslam Dininden ve Türk töresinden alan bir kurum olan Ahilik’in dayanışma, yardımlaşma, güzel ahlak, doğruluk, dürüstlük gibi değerlerle yoğrulduğunu söyledi. Akpınar ilçesinde farkındalık oluşturduklarını belirten Kaymakam Kaptanoğlu, “Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla ahi şehri Kırşehir ’ in Akpınar ilçemizde Ahiler Hatıra Ormanı oluşturulmuş olup, 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zaferinin ardından Anadolu’ya akın akın gelen Türk topluluklarına ve o dönemde yaşayıp, Ahilik Teşkilatının kurulmasını sağlayan büyük düşünür Ahi Evran’a ithaf ettiğimiz 1071 çam fidanını toprakla buluşturduk.”diye konuştu. İlçede başlatılan fidan dikimi etkinliklerinin ilçeye bağlı farklı köylerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Ahilik etkinlikleri kapsamında Akpınar İlçe Kaymakamlığı tarafından ahiler adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Garnizon Komutanı Sami Temiz, Belediye Başkanı Mustafa Karahan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve köylüler katıldı. İlçeye bağlı Deveci Köyü’nde bulunan alanda yapılan fidan dikim etkinliğinde katılımcılar, 1071 çam fidanını toprakla buluşturdu. Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada,köklerini İslam Dininden ve Türk töresinden alan bir kurum olan Ahilik’in dayanışma, yardımlaşma, güzel ahlak, doğruluk, dürüstlük gibi değerlerle yoğrulduğunu söyledi. Akpınar ilçesinde farkındalık oluşturduklarını belirten Kaymakam Kaptanoğlu, “Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla ahi şehri Kırşehir ’ in Akpınar ilçemizde Ahiler Hatıra Ormanı oluşturulmuş olup, 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zaferinin ardından Anadolu’ya akın akın gelen Türk topluluklarına ve o dönemde yaşayıp, Ahilik Teşkilatının kurulmasını sağlayan büyük düşünür Ahi Evran’a ithaf ettiğimiz 1071 çam fidanını toprakla buluşturduk.”diye konuştu. İlçede başlatılan fidan dikimi etkinliklerinin ilçeye bağlı farklı köylerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.