Ahi Külliyesi'nde Hat ve Tekzip Kursları Devam Ediyor

SANAT 15.10.2021 - 15:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahi Külliyesi'nde Hat ve Tekzip Kursları Devam Ediyor

Kırşehir Belediyesi’nin Ahi Külliyesi Gelenekli El Sanatları Merkezi'ndeki Hat ve Tezhip Sanatı Kursları devam ediyor.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’in Horosan’dan gelen Anadolu Erenlerinin de merkezi olduğunu ve çok eski tarihlerden beri de yüklü bir kültür sanat mirasını üzerinde taşıdığını ifade ederek bu mirası yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli programlar hazırladıklarını dile getirdi.  Ekicioğlu, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:  “Bilindiği üzere tarih ve kültür şehri Kırşehir’imiz Anadolu’nun ortasında çok derin ve çok katmanlı bir kültür birikimine sahip. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak şehrimizin tarihsel ve kültürel dokusuna sahip olan sanatsal faaliyetlerin devam ettirilmesi noktasında bir dizi projeyi hayata geçiriyoruz.      Çağdaş ve yaşanılır bir şehir oluşturmak için şehirde yaşayan tüm katmanları ve bu katmanlarda bulunan kültürel sosyal dokuyu zenginleştirip gelecek kuşaklarımıza aktarmak da bizim görevlerimiz arasında bulunuyor.     Biz, Kırşehir Belediyesi olarak bu kapsamda yapmış olduğumuz aktivitelere Ahşap Boyama, Amigurimi, Çini İşlemeciliği, Filofrafi, Fotoğraf, Geleneksel El Nakışı, Hat ve Tezhip, Hesap işi, İğne Oyası, Kâğıt Rölyef, Kaneviçe, Karakalem, Moda Tasarım, Suzeni, Takı Tasarımı, Tel Kırma, Yağlı Boya, Sanatsal Mozaik gibi aktiviteleri canlı tutmak ve geliştirmek anlamında uzman eğitmenlerimiz tarafından çalışmalarımız devam ediyor.     Bu kapsamda Kırşehir Belediyesi’nin Ahi Külliyesi Gelenekli El Sanatları Merkezi'ndeki Hat ve Tezhip Sanatı Kurslarına kayıtlı bulunan 43 kursiyerimizin 27 Eylül’de başlamış oldukları çalışmaları devam ediyor ve bu ürünler önümüzdeki haftalarda hemşehrilerimizle buluşmak için sergilenecek.''   
Kırşehir Belediyesi’nin Ahi Külliyesi Gelenekli El Sanatları Merkezi'ndeki Hat ve Tezhip Sanatı Kursları devam ediyor.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’in Horosan’dan gelen Anadolu Erenlerinin de merkezi olduğunu ve çok eski tarihlerden beri de yüklü bir kültür sanat mirasını üzerinde taşıdığını ifade ederek bu mirası yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli programlar hazırladıklarını dile getirdi.  Ekicioğlu, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 “Bilindiği üzere tarih ve kültür şehri Kırşehir’imiz Anadolu’nun ortasında çok derin ve çok katmanlı bir kültür birikimine sahip. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak şehrimizin tarihsel ve kültürel dokusuna sahip olan sanatsal faaliyetlerin devam ettirilmesi noktasında bir dizi projeyi hayata geçiriyoruz.

 

 

 Çağdaş ve yaşanılır bir şehir oluşturmak için şehirde yaşayan tüm katmanları ve bu katmanlarda bulunan kültürel sosyal dokuyu zenginleştirip gelecek kuşaklarımıza aktarmak da bizim görevlerimiz arasında bulunuyor.

 

 

Biz, Kırşehir Belediyesi olarak bu kapsamda yapmış olduğumuz aktivitelere Ahşap Boyama, Amigurimi, Çini İşlemeciliği, Filofrafi, Fotoğraf, Geleneksel El Nakışı, Hat ve Tezhip, Hesap işi, İğne Oyası, Kâğıt Rölyef, Kaneviçe, Karakalem, Moda Tasarım, Suzeni, Takı Tasarımı, Tel Kırma, Yağlı Boya, Sanatsal Mozaik gibi aktiviteleri canlı tutmak ve geliştirmek anlamında uzman eğitmenlerimiz tarafından çalışmalarımız devam ediyor.

 

 

Bu kapsamda Kırşehir Belediyesi’nin Ahi Külliyesi Gelenekli El Sanatları Merkezi'ndeki Hat ve Tezhip Sanatı Kurslarına kayıtlı bulunan 43 kursiyerimizin 27 Eylül’de başlamış oldukları çalışmaları devam ediyor ve bu ürünler önümüzdeki haftalarda hemşehrilerimizle buluşmak için sergilenecek.'' 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.