Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'dan Önemli Açıklamalar

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2017 - 13:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'dan Önemli Açıklamalar

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı kampüsünde yoğun ve hummalı bir çalışma var.Üniversitenin rektörlük binası da bu yoğun çalışmanın ürünlerinden ve tüm kampüse hakim bir noktada.Burada siz değerli okuyucularımız için Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile görüştük. Rektör Karakaya gazetemize üniversite ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.   ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE ATACAĞIMIZ HER ADIMI ŞİMDİDEN BELİRLEDİK Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya önümüzdeki 5 yılın her gününde ne yapacaklarının şimdiden belli olduğunu ve her şeyi programladıklarını belirttiği açıklamasında, ''yarın ne olacağımız belli değil, biz burada Kırşehir'e kalacak eserler bırakmaya çalışıyoruz.Üniversitemiz  tarım ve jeotermal alanında bölgesel kalkınmada teşvik ve destek alacak 5 pilot üniversiteden birisi.Biz bunu en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.'' KIRŞEHİR'E EN 200 YABANCI HASTA GELECEK Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, önümüzdeki süreçte Morfoloji binası  ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon merkezlerinin tamamlanacağını,bu binalar tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde , Kırşehir'e yurt içinden gelecek çok sayıda hastayı saymazsak günde en az 200 yabancı hastanın geleceğini ve bunun Kırşehir ekonomisine çok büyük kazanç sağlayacağını belirtti.Teknopark için de gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Rektör Karakaya, bunun için teknoloji transfer merkezi oluşturduklarını sadece Kırşehir'in gelişim endeksinde ilk 50 şehir olması gerektiği için beklediklerini belirtti. ÖNCELİĞİMİZ TEMEL BİLİMLER Üniversitenin öğretim üyesi bulunması noktasında bir sıkıntı olup olmadığını sorduğumuzda ise bunun ülke genelinde bir sıkıntı olduğunu belirten Rektör Karakaya, Üniversitede önceliklerinin temel bilimler olduğunu bu bölümlere öğrenci alındıktan sonra mesleki bilimlere de öğrenci alacaklarını belirtti. ''ATMAK İSTİYORUM AMA YÖK KANUNU İZİN VERMİYOR'' Geçen sene PKK üyesi oldukları için gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan ve yargılanmaları devam eden 15 öğrenci için ise, gerekli işlemleri yaptıklarını belirten Rektör Karakaya, öğrencileri üniversiteden atmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ancak YÖK'te bulunan bir kanun gereği hüküm verilmeyen kişiler hakkında böyle bir karar alamadıklarını, öğrenciler mezun olsa dahi hüküm verildiği takdirde mezuniyetlerinin dahi ellerinden alınacağını  ve bu konunun takipçisi olduğunu belirtti.
Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı kampüsünde yoğun ve hummalı bir çalışma var.Üniversitenin rektörlük binası da bu yoğun çalışmanın ürünlerinden ve tüm kampüse hakim bir noktada.Burada siz değerli okuyucularımız için Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile görüştük. Rektör Karakaya gazetemize üniversite ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE ATACAĞIMIZ HER ADIMI ŞİMDİDEN BELİRLEDİK Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya önümüzdeki 5 yılın her gününde ne yapacaklarının şimdiden belli olduğunu ve her şeyi programladıklarını belirttiği açıklamasında, ''yarın ne olacağımız belli değil, biz burada Kırşehir'e kalacak eserler bırakmaya çalışıyoruz.Üniversitemiz  tarım ve jeotermal alanında bölgesel kalkınmada teşvik ve destek alacak 5 pilot üniversiteden birisi.Biz bunu en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.'' KIRŞEHİR'E EN 200 YABANCI HASTA GELECEK Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, önümüzdeki süreçte Morfoloji binası  ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon merkezlerinin tamamlanacağını,bu binalar tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde , Kırşehir'e yurt içinden gelecek çok sayıda hastayı saymazsak günde en az 200 yabancı hastanın geleceğini ve bunun Kırşehir ekonomisine çok büyük kazanç sağlayacağını belirtti.Teknopark için de gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Rektör Karakaya, bunun için teknoloji transfer merkezi oluşturduklarını sadece Kırşehir'in gelişim endeksinde ilk 50 şehir olması gerektiği için beklediklerini belirtti. ÖNCELİĞİMİZ TEMEL BİLİMLER Üniversitenin öğretim üyesi bulunması noktasında bir sıkıntı olup olmadığını sorduğumuzda ise bunun ülke genelinde bir sıkıntı olduğunu belirten Rektör Karakaya, Üniversitede önceliklerinin temel bilimler olduğunu bu bölümlere öğrenci alındıktan sonra mesleki bilimlere de öğrenci alacaklarını belirtti. ''ATMAK İSTİYORUM AMA YÖK KANUNU İZİN VERMİYOR'' Geçen sene PKK üyesi oldukları için gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan ve yargılanmaları devam eden 15 öğrenci için ise, gerekli işlemleri yaptıklarını belirten Rektör Karakaya, öğrencileri üniversiteden atmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ancak YÖK'te bulunan bir kanun gereği hüküm verilmeyen kişiler hakkında böyle bir karar alamadıklarını, öğrenciler mezun olsa dahi hüküm verildiği takdirde mezuniyetlerinin dahi ellerinden alınacağını  ve bu konunun takipçisi olduğunu belirtti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.