Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Karakaya Pilot Üniversite yatırımlarını anlattı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2017 - 12:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Karakaya Pilot Üniversite yatırımlarını anlattı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, pilot üniversite sürecini anlatarak üniversite yatırımları hakkında bilgiler verdi. Rektör Vatan Karakaya, üniversite bünyesin de 44 projeden 18’inin tamamlanmış olduğunu söyledi. Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Karakaya, “Ahi Evran Üniversitesinde altyapı çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı. Ahi Evran Üniversitesi Tarım ve Jeotermal alanında 4 üniversite ile birlikte pilot üniversite oldu. Projemizin Tarım alanını ‘Yem Bitkileri Tarımı’, ‘Ceviz’, ‘Jeotermal Seracılık’, ‘Jeokarem’, ‘Getat’, ‘Sauter’ oluşturmakta. Jeotermal alanında ki projemizi ise ‘Jeotermal Sondaj Kuyusu ve Nakil Hattı’ projesi oluşturmakta" dedi. Projeler ile birlikte il ve bölge ekonomisine de katkıların sunulacağını ifade eden Rektör Karakaya, “Seracılıkta, gübre, fide, cam, naylon, demir ve sera kurulum işçiliğinin tetiklenmesi ile Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinde yeni sağlık elemanları gelişimi sağlanacak. Hasta ve hasta yakınlarına ulaşım beslenme, konaklama ve hediyelik eşya gibi olanakların sağlanması çevre esnafına da katkı sunacak. Bölge genelinde kana yem ticaretinin desteklenmesi ve tetiklenmesi amacıyla kırmızı et üretiminin maliyetinin azalması ve üreticinin kar oranının arttırılması hedeflenmekte" diye konuştu. Türkiye’nin yenilikçi üniversitesi kayıt döneminde de öğrencilere konaklama, barınma, beslenme ve ulaşım imkanları sunuyor.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, pilot üniversite sürecini anlatarak üniversite yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Vatan Karakaya, üniversite bünyesin de 44 projeden 18’inin tamamlanmış olduğunu söyledi. Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Karakaya, “Ahi Evran Üniversitesinde altyapı çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı. Ahi Evran Üniversitesi Tarım ve Jeotermal alanında 4 üniversite ile birlikte pilot üniversite oldu. Projemizin Tarım alanını ‘Yem Bitkileri Tarımı’, ‘Ceviz’, ‘Jeotermal Seracılık’, ‘Jeokarem’, ‘Getat’, ‘Sauter’ oluşturmakta. Jeotermal alanında ki projemizi ise ‘Jeotermal Sondaj Kuyusu ve Nakil Hattı’ projesi oluşturmakta" dedi.

Projeler ile birlikte il ve bölge ekonomisine de katkıların sunulacağını ifade eden Rektör Karakaya, “Seracılıkta, gübre, fide, cam, naylon, demir ve sera kurulum işçiliğinin tetiklenmesi ile Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinde yeni sağlık elemanları gelişimi sağlanacak. Hasta ve hasta yakınlarına ulaşım beslenme, konaklama ve hediyelik eşya gibi olanakların sağlanması çevre esnafına da katkı sunacak. Bölge genelinde kana yem ticaretinin desteklenmesi ve tetiklenmesi amacıyla kırmızı et üretiminin maliyetinin azalması ve üreticinin kar oranının arttırılması hedeflenmekte" diye konuştu. Türkiye’nin yenilikçi üniversitesi kayıt döneminde de öğrencilere konaklama, barınma, beslenme ve ulaşım imkanları sunuyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.