Ahi Evran Üniversitesi'nin Ürettiği Projeler Yatırımcıları Kırşehir'e Çekiyor

EĞİTİM 07.06.2021 - 13:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahi Evran Üniversitesi'nin Ürettiği Projeler Yatırımcıları Kırşehir'e Çekiyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin , tarım ve jeotermal alanda ürettiği projeler yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 26. Dönem Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve beraberindeki iş insanları, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret etti.Rektör Karakaya ziyarette, Termal Seralarda Kümelenme, Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projeleri ile jeotermal suyun sağlık turizminde kullanılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.     2016 yılından beri projeler üzerinde çalıştıklarını, Cumhurbaşkanlığından gerekli destekleri aldıklarını hatırlatan Rektör Karakaya, proje safhasında olan yatırımların hayat bularak kimlik kazandığını ve katma değere dönüştüğünü dile getirdi. Örtü altı yetiştiriciliğinde kendilerine stratejik hedefler belirlediklerini kaydeden Karakaya, "Sera içi kültürel uygulamalarla farklı ışıklandırma sistemleri, yapay zeka entegrasyonu, zararlılarla mücadelede kimyasal yerine biyolojik yollarla mücadele çalışmaları yürütüyoruz. Karakurt bölgesindeki işletme ile jeotermal kaynakla yılda 7 bin ton domates alınırken, bölgede şu an bu şekilde iki potansiyel daha bulunuyor. Bu jeotermalin sağlık turizminde ve serada kullanılması yatırımcıların gözünden kaçmıyor. Bölgeye ekonomik anlamda potansiyellerin hepsi büyük katkılar sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.     Yatırımcı iş insanlarına projelerin yürütücü akademisyenleri tarafından bilgi verilirken, uygulama alanları yerinde incelendi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin , tarım ve jeotermal alanda ürettiği projeler yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 26. Dönem Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve beraberindeki iş insanları, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret etti.Rektör Karakaya ziyarette, Termal Seralarda Kümelenme, Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projeleri ile jeotermal suyun sağlık turizminde kullanılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

 

 

2016 yılından beri projeler üzerinde çalıştıklarını, Cumhurbaşkanlığından gerekli destekleri aldıklarını hatırlatan Rektör Karakaya, proje safhasında olan yatırımların hayat bularak kimlik kazandığını ve katma değere dönüştüğünü dile getirdi.

Örtü altı yetiştiriciliğinde kendilerine stratejik hedefler belirlediklerini kaydeden Karakaya, "Sera içi kültürel uygulamalarla farklı ışıklandırma sistemleri, yapay zeka entegrasyonu, zararlılarla mücadelede kimyasal yerine biyolojik yollarla mücadele çalışmaları yürütüyoruz. Karakurt bölgesindeki işletme ile jeotermal kaynakla yılda 7 bin ton domates alınırken, bölgede şu an bu şekilde iki potansiyel daha bulunuyor. Bu jeotermalin sağlık turizminde ve serada kullanılması yatırımcıların gözünden kaçmıyor. Bölgeye ekonomik anlamda potansiyellerin hepsi büyük katkılar sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

 

 

Yatırımcı iş insanlarına projelerin yürütücü akademisyenleri tarafından bilgi verilirken, uygulama alanları yerinde incelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.