Afganistanlı Göçmenler 3 Büyük Şehir İle Birlikte Kırşehir'in de Adını Zikrediyor

GÜNDEM 20.07.2021 - 21:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Afganistanlı Göçmenler 3 Büyük Şehir İle Birlikte Kırşehir'in de Adını Zikrediyor

Afganistanlı göçmenler arasında Türkiye'nin 3 büyük şehri ile birlikte Kırşehir'in de adının anılması ; Kırşehir'in göçmenler arasındaki ününü de gözler önüne serdi.

    Türkiye'nin nüfusuna oranla en fazla Afganistanlı göçmen barındıran şehirlerinden olan Kırşehir'in ünü yeni gelen göçmenler arasında da yaygın. BBC Türkçe'ye röportaj veren Afganistanlı göçmenlerden Muhammed isimli genç Türkiye'ye geliş sürecini anlatırken,  '' 45 gün oldu ben bu yolda 1 gün yürüyorum , 1 gün ara veriyorum 2 saat, onda da şoförler bizden zorla para alıyor.Bir kaçak para veriyorum, bir de 2 saat götürdü ya bana para ver diyor.Mecbur vereceksin yoksa dövmeye kalkar.Ama Türkiye'nin adamlarında yok öyle birşey Bu İran'da ve Pakistan'dan oluyor.Pakistan devleti bizi yakalıyor para alıyor bırakıyor.45 gün boyunca bu yoldan geldi çok zor durumlar yaşadım.Ekmeksiz susuz da yaşadım suyun içinde de yattım.Türkiye'ye geldiğimde bakalım hangi şehirde iş bulursam çalışırım yani Ankara, İstanbul, İzmir bana farketmez ya Kırşehir nerede iş bulursam ben çalışırım.Bakalım bizim memlekette savaş biterse geri gideceğim.Yani burada fazla kalmak istemiyorum.Ben savaştan dolayı çıktım geldim.'' ifadelerini kullandı.  
Afganistanlı göçmenler arasında Türkiye'nin 3 büyük şehri ile birlikte Kırşehir'in de adının anılması ; Kırşehir'in göçmenler arasındaki ününü de gözler önüne serdi.

 

 

Türkiye'nin nüfusuna oranla en fazla Afganistanlı göçmen barındıran şehirlerinden olan Kırşehir'in ünü yeni gelen göçmenler arasında da yaygın.

BBC Türkçe'ye röportaj veren Afganistanlı göçmenlerden Muhammed isimli genç Türkiye'ye geliş sürecini anlatırken,  '' 45 gün oldu ben bu yolda 1 gün yürüyorum , 1 gün ara veriyorum 2 saat, onda da şoförler bizden zorla para alıyor.Bir kaçak para veriyorum, bir de 2 saat götürdü ya bana para ver diyor.Mecbur vereceksin yoksa dövmeye kalkar.Ama Türkiye'nin adamlarında yok öyle birşey Bu İran'da ve Pakistan'dan oluyor.Pakistan devleti bizi yakalıyor para alıyor bırakıyor.45 gün boyunca bu yoldan geldi çok zor durumlar yaşadım.Ekmeksiz susuz da yaşadım suyun içinde de yattım.Türkiye'ye geldiğimde bakalım hangi şehirde iş bulursam çalışırım yani Ankara, İstanbul, İzmir bana farketmez ya Kırşehir nerede iş bulursam ben çalışırım.Bakalım bizim memlekette savaş biterse geri gideceğim.Yani burada fazla kalmak istemiyorum.Ben savaştan dolayı çıktım geldim.'' ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.