Kırşehir Kaya Tuzu

DİĞER 14.03.2020 - 21:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Kaya Tuzu

Bazı uzmanların Koronavirüs sonrası , ''deniz tuzu yerine kaya tuzunu tercih edin'' açıklamaları sonrası Kırşehir Kaya Tuzuna olan talep yüzde 100 arttı.  Kırşehir merkeze bağlı Tepesidelik köyü alanı içerisinde yer alan ve Türkiye'nin yılda 50 bin ton tuz ihtiyacını karşılayan tuz mağarasının tarihi 7 bin yıl öncesine dayanıyor. UZMANLARIN TAVSİYESİ TALEBİ ARTIRDI Kaya Tuzu Maden Ocağı İşletmecisi Mustafa Demirbilek, "Deniz kenarlarında havuzları kaya tuzu ile temizlerler, serumda kaya tuzu var. Birçok sektörde kaya tuzu kullanılmaktadır. Özellikle sağlık sektöründe son günlerde korona virüs açıklaması ve uzmanlarında tavsiyesi ile kaya tuzunda talep oldukça arttı. Canan Karatay'ında belirttiği gibi Kırşehir 'Kristal Kaya Tuz'una rağbet artıyor. Şu bir gerçek ki, kaya tuzu; daha önceki dönemlerde de kullanılmıştır. Günümüzde ise daha fazla teyit edilmeye ve kullanılmaya başlanıldı" dedi. TÜRKİYE'DE YÜZDE 80 ORANINDA TUZ İHTİYACINI KARŞILIYORUZ Korona virüs açıklamaları sonrası satışların da yüzde 100 oranında artış gösterdiğini ifade eden Demirbilek; "Satışlarda yüzde 100'lük bir değişme oldu. Talep çok. Türkiye'de yüzde 80 oranında tuz ihtiyacını karşılamaktayız. Kara yollarının tuzlanması, biblo yapımlarında, lamba abajur, vazo yapımlarında kullanılan tuzların erişimi Kırşehir'dir. Türkiye'de, tornada dönen tek kaya tuzu bu işletmede var" açıklamasında bulundu. KAYA TUZU TEMİZLEYİCİ VE KORUYUCU ÖZELLİĞE SAHİP Mustafa Demirbilek, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Dünya üzerinde en büyük koruyucu ve temizleyici kaya tuzudur. Atalarımız, dişlerini dahi kaya tuzu ile temizlerlerdi. Bu temizliğin nedeni ise ağız içerisinde yer alan mikropların ölmesi ve diş eti temizliği idi. Bu ise yıllar önce keşfedilmişti."  

Bazı uzmanların Koronavirüs sonrası , ''deniz tuzu yerine kaya tuzunu tercih edin'' açıklamaları sonrası Kırşehir Kaya Tuzuna olan talep yüzde 100 arttı.

 Kırşehir merkeze bağlı Tepesidelik köyü alanı içerisinde yer alan ve Türkiye'nin yılda 50 bin ton tuz ihtiyacını karşılayan tuz mağarasının tarihi 7 bin yıl öncesine dayanıyor.

UZMANLARIN TAVSİYESİ TALEBİ ARTIRDI

Kaya Tuzu Maden Ocağı İşletmecisi Mustafa Demirbilek, "Deniz kenarlarında havuzları kaya tuzu ile temizlerler, serumda kaya tuzu var. Birçok sektörde kaya tuzu kullanılmaktadır. Özellikle sağlık sektöründe son günlerde korona virüs açıklaması ve uzmanlarında tavsiyesi ile kaya tuzunda talep oldukça arttı. Canan Karatay'ında belirttiği gibi Kırşehir 'Kristal Kaya Tuz'una rağbet artıyor. Şu bir gerçek ki, kaya tuzu; daha önceki dönemlerde de kullanılmıştır. Günümüzde ise daha fazla teyit edilmeye ve kullanılmaya başlanıldı" dedi.


TÜRKİYE'DE YÜZDE 80 ORANINDA TUZ İHTİYACINI KARŞILIYORUZ


Korona virüs açıklamaları sonrası satışların da yüzde 100 oranında artış gösterdiğini ifade eden Demirbilek; "Satışlarda yüzde 100'lük bir değişme oldu. Talep çok. Türkiye'de yüzde 80 oranında tuz ihtiyacını karşılamaktayız. Kara yollarının tuzlanması, biblo yapımlarında, lamba abajur, vazo yapımlarında kullanılan tuzların erişimi Kırşehir'dir. Türkiye'de, tornada dönen tek kaya tuzu bu işletmede var" açıklamasında bulundu.

KAYA TUZU TEMİZLEYİCİ VE KORUYUCU ÖZELLİĞE SAHİP

Mustafa Demirbilek, açıklamasını şöyle sürdürdü;
"Dünya üzerinde en büyük koruyucu ve temizleyici kaya tuzudur. Atalarımız, dişlerini dahi kaya tuzu ile temizlerlerdi. Bu temizliğin nedeni ise ağız içerisinde yer alan mikropların ölmesi ve diş eti temizliği idi. Bu ise yıllar önce keşfedilmişti."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.