Kırşehir'e Atılan İftira

DİĞER 27.05.2019 - 11:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Atılan İftira

Bugün 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümü. Bu darbeden yaklaşık 4 ay önce Başbakan Adnan Menderes'in 1 şubat 1960 tarihinde Kırşehir'e ziyaretinin görüntüleri ortaya çıktı. 6 yıl önce kendisine oy vermediği için i Adnan Menderes'in ilçe yaptığı Kırşehir'e ziyareti aslında tarihi bir gerçeği de gözler önüne seriyor. Kırşehir'in Adnan Menderes'e hakaret ettiği iftirasının aksine Kırşehirlinin her ne kadar oy vermese de devlet büyüklerine gösterdiği sevgi ve saygıya ispatlar nitelikteki görüntüler içeren ziyaret Mucur, Hacı Bektaş ve Kaman'ı da kapsıyor. Adnan Menderes'in bu ziyaretini bir nevi Kırşehir'e özür ve kendini affettirme ziyareti olarak da nitelendirebiliriz. Çünkü Adnan Menderes'in idam edilme gerekçelerinin başında Kırşehir'in haksız yere ilçe yapılması da var. Kırşehir kendisine yapılan haksızlığa rağmen devlet büyüklerine gereken saygıyı göstermiş , atılan iftiraları bertaraf edecek bir duruş sergilemiş. Bu da Kırşehir'in demokrasiye olan inancını göstermiş. En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir diyerek ülkemizin bir daha darbe yaşamamasını diliyoruz.

Bugün 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümü.

Bu darbeden yaklaşık 4 ay önce Başbakan Adnan Menderes'in 1 şubat 1960 tarihinde Kırşehir'e ziyaretinin görüntüleri ortaya çıktı.

6 yıl önce kendisine oy vermediği için i Adnan Menderes'in ilçe yaptığı Kırşehir'e ziyareti aslında tarihi bir gerçeği de gözler önüne seriyor.

Kırşehir'in Adnan Menderes'e hakaret ettiği iftirasının aksine Kırşehirlinin her ne kadar oy vermese de devlet büyüklerine gösterdiği sevgi ve saygıya ispatlar nitelikteki görüntüler içeren ziyaret Mucur, Hacı Bektaş ve Kaman'ı da kapsıyor.

Adnan Menderes'in bu ziyaretini bir nevi Kırşehir'e özür ve kendini affettirme ziyareti olarak da nitelendirebiliriz.

Çünkü Adnan Menderes'in idam edilme gerekçelerinin başında Kırşehir'in haksız yere ilçe yapılması da var.

Kırşehir kendisine yapılan haksızlığa rağmen devlet büyüklerine gereken saygıyı göstermiş , atılan iftiraları bertaraf edecek bir duruş sergilemiş.

Bu da Kırşehir'in demokrasiye olan inancını göstermiş.

En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir diyerek ülkemizin bir daha darbe yaşamamasını diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.